Blogger Templates

SI ENSEM dan SI CHANTEQ

21 April, 2011

new new BMW !!!

video

wahhhhhh !!!!!!!!!!!!
aq suke giler ngan design baru BMW nie...
chanteq kan ?
pliss say YES oke ! hahaha . . .

Ada sesiapa yang suke @ terpikat ?
Sila angkat tangan anda, hahaha . .
(walaupon aq xnampak angkat jew, jujur !)

oke fullstop ! melalut sudahhh . . .
balik pada point kite !!

Sape yang tidak terpikat dengan keunikannya
Tengok jew gayanya , pasti TERPUKAU !

Dari dulu sehingga kini
Setiap keluaran pasti ada keistimewaannya
Pasti ada kelainannya, kan kan
Ada saja design kereta yang terbaru . . .

Macam aq memang peminat BMW,
memang teruja lahh bila lihat video nie !
DIFFERENT GILER KAN !

ermm, video nie aq copy dari abg aq
dye memamg suka download benda2 cmnie
So, aq sebagai adeqnya hanyalah TUKANG COPY !
(bagus kan aq !)
hahahahaha . . .

Tapi sekurang-kurangnya aq sharing ngan kowg kan ?
haaa, oke what ! ngee2 ~

Ada sesiapa nak MENEMPAH ??
bole saja melalui aq
senang jew caranya . ..
nie no aq --> o17 -744tekantekanxdapat
ATAU
anta ke email aq, taiptaipxlepas@yahoo.com
oke !

hahahahaha . . .
ACTUALLY !
Design nie belum keluar lagi taw
Belum ada lagi kat pasaran :)
Just baru sekadar rekaan sahaja

Saja wat GEMPAQ ! hehehe . . .
Bila nk keluar aq xtaw meyh !
maaf yew ! ^_^

Bila dahh keluar nanti aq bagitahu taw !
Kowg pon ingatkan aq lahh nanti
mana tahu aq lupe, oke ! ^_^

hati panas !

SABAR ! SABAR ! SABAR !
2 jew yang mampu aq wat tok layan kan budaq sowg nie !
aduhh ! selalu sakit kan atie aq taw . . .
geram jewk !

Time aq nga blaja wat website,
time 2 lah dye nyebok nak jugak !
aduhh ! tension tol aq . . .
HATI PANAS JEW KAN !!!

Kesian Abg Din . . .
Harith nie mmg taw . . .
suka sangad wat orang sakit atie !
hurmmm . . .

Nak xnak layan jugak mamat nie !
Jawap soklan dye yg tah ape2 !
mentang2 anak bos, semua kena dangar ckp dye !
grrr ~~~
geram jewk !!!

18 April, 2011

menjadi MODEL !!!!!!!!!!!

Assalamualaikum semua . . .

Wahhh ! sudahh lame diri ini x mengupdate blog kan . windu kot ! aq bukan sengaja biarkan blog aq nie tanpa post2 baru, cerita-cerita baru, cume biasa lahh bz gituuuu . . macam2 event terpaksa dilaksanakan, perlu dilakukan . hahaha (bz cam orang dahh keje jew kan, poyo seyh aq ! haha) . oke fullstop ! xmo panjang2 kang ape tah lagi yang aq merepek . ngee ~

Actually, sepanjang aq tak mengupdate blog kesayangan aq nie, aq keje (biasalahh daq praktikal kan) . line broadband pon lembam nak mam*** . wat aq fed up jew ! haha . balik JB lagi untuk ambil adeq aq yang pulang pada minggu balik . windu meyh sama adeq ku !! muahhh3 !! dapat plok cium dye puas2 aw . haha

Tapi sepanjang 3 hari 2 malam aq di JB, aq mengatalkan diri aq nie tok tidur di rumah kawan beqk aq, Nadzirah pada malam ahad . gedix kan ! haha . biarlahhh aq punya suke kan . :) ermm, dan sepanjang aq bersama cik dira si chomel loteh nie, aq telah ditawarkan untuk menjadi model bagi pakaian jubah yang mahu dijualnya . perghhh terkejut seyh aq !!! aq jadi model ???!!! xlayak kot . tapi ! rezeki jangan ditolak kan kan . hahaha . ^_^

Pada mulanya aq menolak coz aq tak pernah dan tak biasa, tapi ! kerana kawan kan, aq relakan jua . Aq tidak keseorangan, malah turut bersama menjadi model adalah kawan baik Dira sendiri, Zubaidah . So, aq tidak kekok sangat coz aq diajar selok belok menjadi model . hehehe . So, ia akan menjadi pengalaman paling best dan amat2 berharga bagi aq, walaupon pada awalnya kami mahu berdating berdua sepanjang hari . hahaha . . .

To Dira -" Thnx dear Dira coz beri kesempatan yang amat bermakna dalam hidup ieka, hope bisnes yang mahu Dira mulakan ini dapat sambutan hangat dan semoga maju jaya yew syg, if u need help or ape2 just tell me oke, i will help u watever pon yang Dira mahukan, i-allah " . .

Dan dibawah adalah beberapa picca aq dan Zubaidah menjadi model, kononnya ! hahaha . dan siapa yang mahu menempah jugak bole dibuat, just tell me oke (tok area Johor sahaja) . so, let's see below : ^_^











Ini lahh hasilnya !! so, amacam ? ape pandangan kowg ? oke ke x ? kelakar kan aq menjadi model . malu-malu gituuu (fex time lahh kate kan so, banyak kekurangannya). tapi xpe experienced itu penting, kan kan . haha . So, pada yang mahu menempah seperti yang aq cakap kan lahh sebelum nie yew . tak pon just add kawan aq nie, http://www.facebook.com/janah.ridhuan untul lihat lebih lagi contoh2 jubah yang dijual :)

Sampai di sni saje post aq kali nie, tguu post yg seterusnya yew kawan-kawan . Thnx 4 viewing dan assalamualaikum ^_^

13 April, 2011

sudah baik :)

yeahhh ! sudahh baik dan dapat pergi keje . ngee ~
(asalkan malas nk pergi keje, haha) .
yelahh dahh dapat MC 2 HARI kan .
Rest puas-puas . haha :)

Bukan aq cuti saje-saje ea .
Aq terkena jangkitan dari udara .
jengjengjeng ! aq kena "GEGATA "
aq xtahan beb ! :(
Gatal ! asyik tergaru-garu jew . . .

satu picca cukup lahh kan, nie kena pada tangan aq :)


Aq xtahu lahh teruk ke x . Pada kowg lakk ?
Bagi aq teruk lahh coz first time kena kan . . .
Yang picca nie, baru2 kena .
ade lagi yg besar2 punya gegatanya .
tapi xpe lahh, cukup lah nie, kan kan . . .

Aq menahan saje gatalnya . . .
TAPI xpe sabar !
Sabarkan separuh dari iman
Ini dugaan untuk aq ^_^

Skarang dahh sembuh selepas makan ubat dan sapu krim
dan kena enjet sama itu doktor ! haha :)
ALHAMDULILLAH ^_^ suke3 !

Aduhh ! Bohsan beb duduk umahh lame-lame . . .
Sepanjang 2 hari cuti aq nak siapkan laporan, kononnya !

Last2...aq tengok movie Jepun, haha .
Best kot ceritanya . "BLOODY MONDAY SEASON 2 "
Cerita tentang hacker yg mahu selamatkan Jepun dari lenyap didunia .
BEST2 !!! i likeeee gituuuuuuu . hahaha

Aq habiskan sampai episod 7 . tingal 2 episod je lagi :)
chayok2 tok habiskan hari ini .
malam ini misi akan dijalankan !
yeahhh ! ahaha :)

Ini sahaja dulu entry untuk hari ini .
Selepas nie dengan entry yg baru pula yew .
so, salam untuk semua . . .

Assalamualaikum ^_^

12 April, 2011

semakin .........

Semakin lama aq pendam,
semakin aq tak boleh handle perasan aq .
Semakin aq ingin lupakan,
semakin dye dtang dalam hidup .

Kenyataan ! Kenyataan ! Kenyataan ! Mybe orang nampk aq seperti muka biasa, ceria, boleh gelak2 dan boleh happening sama-sama . TAPI dalam hati ? siapa yang tahu kan . . Aq manusia biasa seperti insan lain, yang punya perasan, yang punya hati .

Dalam hati aq tahu, apa yang aq mahukan dalam hidup aq . Keinginanan aq . Ramai yang bg nasihat itu ini . THNX TO U ALL YANG DAH BAGI SEMANGAT . Love u all :)

Tapi, sekarang dia makin menjadi mainan aq dalam tidur . Dulu, jarang dia datang dalam tidur . Kini, semua menjadi so differents ! Dia selalu hadir dalam tidur aq . Pelbagai cerita dan situasi dalam mimpi tersebut . Dan betul2 buat kan aq sedih dan makin sedih kerana satu pon tak wat happy !

Mimpi malam tdi, dia datang lagi ! Dan mimpi itu betul2 buat kan xmahu bangun kerana begitu indah dan membuatkan aq happy . sangad2 happy . Kami bersama . hehehe . Aq semakin rindukan dia ! yess ! i means it, I MISS HIM SO MUCH !

Seandainya mimpi seperti ini jadi kenyataan, aq lahh insan yang pling gembira ! tapi kenapa ini semua hanya sekadar mainan tidur ? dan hanya sementara ?! Damn it ! hurmmm . . .

Aq percaya tentang ketentuan . percaya pada Qada dan Qadar . Aq tidak salahkan takdir kerana aq tahu balasannya apa . Aq percaya jika aq sabar pasti ada hasilnya . Ini semua pasti ada hikmahnya . kan kan ? :)

Tapi ada sesiapa boleh jawapkan soalan tadi ??? I just need ur advice sometimes ^_^

Rindu Setengah Mati

Aku ingin engkau ada disini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah

berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu


aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati

meski tlah lama kita tak bertemu
ku slalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu

aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu…

10 April, 2011

suatu ketika ..... part 1

SUATU KETIKA....

Aq ingat lagi bila aq menuntut di Sek Keb Labis, fuhh !! mmg banyak kenangan lahh...mana tidaknya dari darjah 1 hingga darjah 6 aq kat situ . macam2 ilmu ditimba, dari Bahasa Melayu hingga lah Bahasa Inggeris, tmbah pula ngan matematik yg menguji minda bila di suruh tambah dan menolak . Kowg pon mesti lalui saat tue kan ? apa perasan kowg ekh same x dengan aq ? best kan ...

Haaa .... Cikgu2nya semua baik2 belaka, jika garang tue standard lah kan ?? nama pon cikgu pnat melayan kerenah kita yg agak2 penuh kenakalan, banyak tanya itu ini . haha . Kalau kita salah, cikgu betulkan . Kalau kita kena denda bukan sengaja tapi untuk kita amek pngajaran . salah kite kan kan . hehe :)

Ada part tue aq ingat lagi, time aq darjah 4, kelas BM Cikgu Omar yg ajar . Aq xsiap homework yg diberi . aduhh ! malu yg amat beb kena denda . Malu lahh law dah kena denda ckp ngan papan hitam kan ? asyik ulang ckp yg sama jerk "PAPAN HITAM PAPAN HITAM, AQ XSIAP KERJA RUMAH JADI AQ KENA DENDA, PADAN MUKE AQ KAN" . sebut sampai habis kelas tue ! hahahaha . Gelak sowg2 aq bila mengimbau kembali saat tue . Tapi garang2 pon cikgu SAYANG ! kan kan ? ngee2 ~

Manakala kawan2 pula mmg sporting, baik, peramah, dan standard lah kalau gado2 kan ? name pon manusia, NOT PERFECT ! . Tapi aq xnk lahh citer pasal gado2 kan . xsyokkk !! ngee ~ Aq rasa sek ren kenangan pling indah kot ! sangad2 indah ! haaa, nk dgar den citer sal romantik x ?! dengar ea ? pliss . haha . jengjengjeng . cmnie citer dye . Masa sek ren aq de minat sowg mamat nie, aq suke DYE dri kecil ag aw . Lame gak lahh aq jadi "secret admired" DYE . then 1 masa tue, masa aq darjah 3 kot cikgu2 ada mesyuarat so, aq stay bersama kawan2 lain (nama pon anak cikgu kan) kami pergi beli burger ramai2 di rumah Pak Bilal . Then makan pon sama2 di "pondok gayut" (nama diberi kerana ada tempat bergayut seperti monyet :) ) . Masa makan2, DYE xbeli b'coz xde duit so, dalam ramai2 aq tawarkan diri untuk share burger ngan DYE, DYE makan beb, aq suap aw ! bangganya dpt suap DYE . skrg niw tiadanya dapat lagi . kan kan ? saat itu bahagianya hati jangan di bilang, Tuhan saje yg tahu, bahagia dan gembira sangad2 . Sampai ke rumah aq senyum jew taw...hehe . Tapi aq xdpt pon mamat uew cmpai skrg. oke fullstop ! ^_^

Bila diingat balik rasa macam nak flashback je taw . Nak citer banyak2 pon kenangannya xboleh banyak sangad . Rasa kowg pon bgtu kan ? Mybe aq punya cerita xlahh same cam kowg . Mybe kowg punya lagi happening, meriah dan indah . Tapi masing2 yg alami kan . sedih, geram, gembira, menangis dan semua rasa yang ade . hurm ... apa2 pon kenangan itu akan aq semat dalam minda, dalam hati untuk selamanya :)

Oke lahh untuk SUATU KETIKA....PART 1 habis di sini . jadi tunggu pula part 2 yew kawan2 yg setia datang ke jenggah ke blog aq nie :)

Assalamualaikum ^_^